0 0
Tatrankové kuličky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 tatranky čokoládové
150 g lískové oříšky
70 g med
30 g kokosový olej
4 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce rum
Na obalení
50 g lískové oříšky

Tatrankové kuličky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Lískové oříšky dodávají energii svalům, mozku i nervům

  • 50 min
  • Porcí: 45
  • Snadné

Ingredience

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že všechny oříšky rozpůlíme ostrým nožem, abychom se přesvědčili o tom, že není žádný z nich tmavý, protože by to zkazilo celou chuť. Potom oříšky nasucho opražíme na pánvi. Necháme trochu zchladnout, ale ne zcela, a rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru anebo nastrouháme na mlýnku.

2
Hotovo

Tatranky rozdrtíme také v sekáčku nebo je nastrouháme. V míse je smícháme s teplými rozdrcenými oříšky. Tím se rozpustí čokoláda a tuk obsažený v tatrankách. Přidáme med, citrónovou šťávu, rum a rozpuštěný kokosový tuk. Zpracujeme v těstíčko. Tvoříme kuličky, které obalujeme v podrcených oříšcích (mám ráda rustikální vzhled oříšků, ale klidně je můžete nastrouhat na mlýnku, aby byly kuličky obalené rovnoměrně).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Lilková krémová polévka
další
Rychlý sýrový koláč
předchozí
Lilková krémová polévka
další
Rychlý sýrový koláč

Přidejte svůj komentář