Ingredience
- 4 tatranky čokoládové
- 150 g lískové oříšky
- 70 g med
- 30 g kokosový olej
- 4 lžíce citrónová šťáva
- 2 lžíce rum
Na obalení
- 50 g lískové oříšky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že všechny oříšky rozpůlíme ostrým nožem, abychom se přesvědčili o tom, že není žádný z nich tmavý, protože by to zkazilo celou chuť. Potom oříšky nasucho opražíme na pánvi. Necháme trochu zchladnout, ale ne zcela, a rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru anebo nastrouháme na mlýnku. |
2 Hotovo | Tatranky rozdrtíme také v sekáčku nebo je nastrouháme. V míse je smícháme s teplými rozdrcenými oříšky. Tím se rozpustí čokoláda a tuk obsažený v tatrankách. Přidáme med, citrónovou šťávu, rum a rozpuštěný kokosový tuk. Zpracujeme v těstíčko. Tvoříme kuličky, které obalujeme v podrcených oříšcích (mám ráda rustikální vzhled oříšků, ale klidně je můžete nastrouhat na mlýnku, aby byly kuličky obalené rovnoměrně). |