0 0
Tažený štrůdl s houbami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Náplň
900 g lesní houby
60 g kešu natural
5 stroužků česnek
2 vejce
1 velká cibule
tymián
čerstvě mletý pepř
sůl
Těsto
190 g + na podsypání špaldová mouka celozrnná
40 ml studená voda
3 lžíce olej
1 lžíce jablečný ocet
1 vejce
střední špetka sůl
A ještě
40 g sýr parmazánového typu

Tažený štrůdl s houbami

Trendy:
  • Vegetariánské

Špalda je prastarý druh pšenice, která je lehce stravitelná a velmi výživná.

  • 65 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Náplň

  • Těsto

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mouky dáme trochu soli, vodu, olej, ocet a vejce a zpracujeme hladké pevné těsto. Ideálně nám s ním pomůže kuchyňský robot. Zabalíme do mikrotenu a necháme odpočinout do té doby, než připravíme houby.

2
Hotovo

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na malé kousky. Do vyšší větší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Přidáme nahrubo posekané kešu oříšky a houby. Osolíme, okořeníme a opékáme tak dlouho, až houby zmenší svůj objem. Ochutnáme je, jestli mají požadovanou chuť a případně doladíme. Pánev stáhneme z plotny a když houby trochu vychladnou, vmícháme do nich rozkvedlaná vejce (trošku z vajec si necháme na potření štrůdlů). Už nezahříváme, aby se vejce nestrazila. Necháme vystydnout.

3
Hotovo

Odleželé těsto přepůlíme a každý z kusů rozválíme na pomoučené kuchyňské desce na tenkou "obdélníkovou" placku. Vedle placky položíme čistou utěrku, také tu pomoučíme a placku na ní vždy přeneseme. Na každou nandáme polovinu houbové směsi a rozprostřeme po celé ploše, u zadního delšího okraje necháme asi 5 cm volný prostor a u zbylých okrajů cca 2 cm. Pomocí utěrky štrůdl zavineme a okraje přitiskneme. Potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem.

4
Hotovo

Štrůdly opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 20-25 minut. Krájíme zubatým nožem když trochu zchladnou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Houbové koření
další
Grilovaný losos s bramborovou kaší a parmazánovým chipsem
předchozí
Houbové koření
další
Grilovaný losos s bramborovou kaší a parmazánovým chipsem

Přidejte svůj komentář