Ingredience
Náplň
- 900 g lesní houby
- 60 g kešu natural
- 5 stroužků česnek
- 2 vejce
- 1 velká cibule
- tymián
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Těsto
- 190 g + na podsypání špaldová mouka celozrnná
- 40 ml studená voda
- 3 lžíce olej
- 1 lžíce jablečný ocet
- 1 vejce
- střední špetka sůl
A ještě
- 40 g sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do mouky dáme trochu soli, vodu, olej, ocet a vejce a zpracujeme hladké pevné těsto. Ideálně nám s ním pomůže kuchyňský robot. Zabalíme do mikrotenu a necháme odpočinout do té doby, než připravíme houby. |
2 Hotovo | Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na malé kousky. Do vyšší větší pánve nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm dosklovata cibuli s česnekem. Přidáme nahrubo posekané kešu oříšky a houby. Osolíme, okořeníme a opékáme tak dlouho, až houby zmenší svůj objem. Ochutnáme je, jestli mají požadovanou chuť a případně doladíme. Pánev stáhneme z plotny a když houby trochu vychladnou, vmícháme do nich rozkvedlaná vejce (trošku z vajec si necháme na potření štrůdlů). Už nezahříváme, aby se vejce nestrazila. Necháme vystydnout. |
3 Hotovo | Odleželé těsto přepůlíme a každý z kusů rozválíme na pomoučené kuchyňské desce na tenkou "obdélníkovou" placku. Vedle placky položíme čistou utěrku, také tu pomoučíme a placku na ní vždy přeneseme. Na každou nandáme polovinu houbové směsi a rozprostřeme po celé ploše, u zadního delšího okraje necháme asi 5 cm volný prostor a u zbylých okrajů cca 2 cm. Pomocí utěrky štrůdl zavineme a okraje přitiskneme. Potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem. |
4 Hotovo | Štrůdly opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 20-25 minut. Krájíme zubatým nožem když trochu zchladnou. |