Ingredience
- 500 g telecí steak Maminha
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Zelenina
- 10 cherry rajčátkavětší
- 2 červená paprika tenkostěnná
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso vyndáme alespoň hodinu předem z lednice, aby nebylo před přípravou příliš studené. Troubu předehřejeme na 200 st. C, zároveň s kovovým pekáčkem. |
2 Hotovo | Maso očistíme od tučných kousků. Pomasírujeme ho olejem a osolíme. Silně rozpálíme suchou pánev. Steak do ní vložíme a ze všech stran bleskurychle opečeme. Opepříme, přendáme na pečící papír a i s ním vložíme do trouby. Maso necháme cca 7 minut péct. Poté vytáhneme pekáček z trouby, maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odstát. Nakrájíme na plátky. Pokud máte teplotní sondu, zapíchněte jí doprostřed masa, nastavte na 58 st. C a vložte do trouby. Upečené maso nechte odpočinout pod alobalem. |
3 Hotovo | Mezitím nakrájíme papriky a rajčata. Na rozpálenou pánev kápneme trochu oleje a hned na něj vysypeme zeleninu. Osolíme a zprudka pár minutek orestujeme. |