0 0
Telecí steak

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Telecí steak

Trendy:
  • Masožrout

Maminha je křehké dietní maso charakteristické tvarem nepravidelného trojúhelníku
a tukovým krytím.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso vyndáme alespoň hodinu předem z lednice, aby nebylo před přípravou příliš studené. Troubu předehřejeme na 200 st. C, zároveň s kovovým pekáčkem.

2
Hotovo

Maso očistíme od tučných kousků. Pomasírujeme ho olejem a osolíme. Silně rozpálíme suchou pánev. Steak do ní vložíme a ze všech stran bleskurychle opečeme. Opepříme, přendáme na pečící papír a i s ním vložíme do trouby. Maso necháme cca 7 minut péct. Poté vytáhneme pekáček z trouby, maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odstát. Nakrájíme na plátky. Pokud máte teplotní sondu, zapíchněte jí doprostřed masa, nastavte na 58 st. C a vložte do trouby. Upečené maso nechte odpočinout pod alobalem.

3
Hotovo

Mezitím nakrájíme papriky a rajčata. Na rozpálenou pánev kápneme trochu oleje a hned na něj vysypeme zeleninu. Osolíme a zprudka pár minutek orestujeme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Těstoviny se zelím a uzeným tempehem
další
Maďarské minikarbanátky
předchozí
Těstoviny se zelím a uzeným tempehem
další
Maďarské minikarbanátky

Přidejte svůj komentář