Ingredience
- 200 g fermentovaný tempeh
- 200 ml kokosové mléko
- 6 cherry rajčátka
- cca 2 cm zázvor
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička Gustin
- 0,5 cibule
- 0,5 červená paprika
- 0,5 žlutá paprika
- pórek zelená část
- sojová omáčka
- 1 lžíce kari koření
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak na slitou rýži nalijeme 1 a půl násobek vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a následně teplotu stáhneme na mírnější a dovaříme doměkka, celkem cca 12 minut. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno a zpěníme na troše oleje ve vyšší pánvi. Tuto dobu využijeme k nakrájení všech dalších ingrediencí. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Měla by zůstat světlá. |
3 Hotovo | Do pánve přihodíme kostičky tempehu, zaprášíme kari kořením a zakápneme sojovou omáčkou. Přisypeme kousky paprik a stále restujeme při střední teplotě. Zázvor oloupeme a prolisujeme do pánve lisem na česnek. Zalijeme polovinou kokosového mléka a přidáme proužky zelené části pórku. Přihodíme půlky rajčátek a přilijeme zbytek kokosového mléka smíchaného s Gustinem. Promícháme a ještě dvě minutky zahříváme. |