Ingredience
- 190 g uzený tempehnebo marinované
- 100 ml šlehačka
- 60 g čedar
- 3 stroužky česnek
- 1 řapík řapíkatý celer
- kus pórek
- 1/2 lžičky chilli koření
- 1/2 lžičky zeleninový bio bujon sypký
- několik snítek oregano
- olivový olej
Příloha
- 6 větších brambory
- kmín
- sůl
- olivový olej
Salát
- 1 ks salátová okurka
- 1 ks mrkev
- 1 ks vodnice
Zálivka
- 2 lžíce olivový olej
- z 1/2 citrónová šťáva
- 1 lžička cukr
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, obalíme v oleji, osolíme, opepříme a dáme do trouby rozpálené na 180 st. C upéct dozlatova (cca 25 minut). |
2 Hotovo | Tempeh rozkrájíme na kostičky, česnek na plátky a řapík celeru a pórek na tenké plátky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánvi rozehřejeme olej, nasypeme do něj česnek a zpěníme. Přidáme celer a chvíli opékáme. Po chvilce přisypeme tempeh, zase chvíli opékáme a přidáme pórek. Ochutíme polévkovým kořením a chilli a zasypeme sýrem. Necháme jej pár vteřin změknout a zalijeme šlehačkou. Ochutíme bylinkami, promícháme a odstavíme. |
3 Hotovo | Okurku oloupeme a nastrouháme do misky na hrubém struhadle. Přidáme i nastrouhanou mrkev a vodnici a zalijeme zálivkou, kterou vyšleháme vidličkou z citrónové šťávy, oleje, cukru a soli. |