Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 250 ml kokosové mléko
- 50 g mražený hrášek
- 6 stonků čerstvý koriandr
- 2 stroužky česnek
- 2 rajče
- 1 cibule
- 1 lžička červená kari pasta
- 1 lžička kari koření
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh, zasypeme kari kořením, pálivost dodáme kari pastou a chvilku restujeme. Přisypeme hrášek a přidáme i nakrájené oloupané rajče (předem spařené vroucí vodou). Zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a chvilku povaříme. Stáhneme z plotny a přidáme pokrájené koriandrové listy. Koriandr sice dost lidí děsí svou vůní nevůní, ale teprve s ním má jídlo správný švih. |
2 Hotovo | V mezičase uvaříme rýži. Hrnek rýže vysypeme do kastrolku, několikrát propláchneme vodou. Potom dolijeme jeden a půl násobek vody a osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna uvaříme. |