Ingredience
- 190 g uzený tempeh1 balení
- 150 g hlíva ústřičná
- 2 stoužky česnek
- 1 lžíce Hraška na zahušťování
- 1 cibule
- tmavá sojová omáčka
- chilli vločky
- celerová nať
- olej
- cuketa
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cuketu omyjeme, osušíme, ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme olejem a lehce posolíme. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 12-15 minut. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený tempeh a po chviličce i nakrájené plodnice hlívy. Chvilku opékáme a nakonec zakápneme sojovkou podle chuti a zalijeme směsí Hrašky a deci vody. Chvilku ještě podusíme a nakonec posypeme nakrájenou celerovou natí. |