Ingredience
- 190 g uzený tempeh
- 100 ml kokosové mléko
- 40 g arašídy
- 1 bulva fenykl
- 1 cibule
- 1 velký stroužek česnek
- z 1 ks pomerančová šťáva
- cca 1 lžíce limetová šťáva
- 1 hrst čerstvý koriandr
- z 0,5 ks limeta kůra
- kousek zázvor
- chilli koření
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme. Nakonec zalijeme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme do změknutí, cca 12 minut od doby varu. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou. |