0 0
Tempeh v citrusové omáčce

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g uzený tempeh
100 ml kokosové mléko
40 g arašídy
1 bulva fenykl
1 cibule
1 velký stroužek česnek
z 1 ks pomerančová šťáva
cca 1 lžíce limetová šťáva
1 hrst čerstvý koriandr
z 0,5 ks limeta kůra
kousek zázvor
chilli koření
sůl
olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Tempeh v citrusové omáčce

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
Kuchyně:

Tempeh je parádní zdroj bílkovin a vitamínu B.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme. Nakonec zalijeme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme do změknutí, cca 12 minut od doby varu.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, tempeh na kostičky a na malé kousky také omytý fenykl. Ve velké pánvi (ideálně ve wok) rozpálíme olej, přihodíme cibuli s česnekem a mírně orestujeme. Přidáme na jemné nudličky nakrájený zázvor, fenykl a dále restujeme. Přisypeme nahrubo posekané oříšky a po 2 minutách také tempeh. Ještě pár minutek opékáme a přilijeme šťávu vymačkanou z pomeranče. Osolíme, okořeníme chilli kořením. Nakonec dolijeme kokosové mléko a chvilku dusíme. Přidáme koriandr a dochutíme limetovou kůrou a šťávou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vánoční tvarohová štola
další
Bylinkové máslo s domácí bagetkou
předchozí
Vánoční tvarohová štola
další
Bylinkové máslo s domácí bagetkou

Přidejte svůj komentář