Ingredience
- 400 ml rajčatové pyré
- 240 g bílé fazole v konzervěčistá váha
- 2 stroužky česnek
- 2 kyselá okurka
- 2 bílá paprika
- 1 cibule
- 1 šunková klobása
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
- olej
A ještě
- 2 vejce
- oregano čerstvé
- pečivo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vejce vložíme horké vody a vaříme 8 minut. Poté vodu slijeme, vejce natlučeme a zalijeme studenou vodou. Pak osušíme a oloupeme. |
2 Hotovo | Cibuli olopeme a nakrájíme na proužky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na plátky. Nasypeme do vyšší pánve a restujeme dosklovata. Mezitím si podélně rozkrojíme klobásu a nakrájíme na plátky. Přidáme do pánve a restujeme. Přidáme slité a propláchnuté fazole. Omyjeme papriky, rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Okurky také překrojíme a nakrájíme na plátky. |
3 Hotovo | Do pánve ke klobáse přilijeme rajčatové pyré, osolíme, opepříme a přidáme chilli dle chuti. Když začne pyré bublat, přihodíme papriky a po dvou minutách ještě okurky. Další dvě minutky podusíme a stáhneme z plotny. |
4 Hotovo | Rozdělíme na talíře, bohatě posypeme posekaným oreganem (v případě, že máme oregano sušené, přidáme ho do pánve zároveň s rajčatovým pyré). |