Ingredience
- 250 g těstovinynejlépe gnocchetti sardi
- 5 ks rajčata
- 3 lžíce kvalitní olej
- 120 g masa tuňák v oleji
- 1 ks lahůdková cibulkai zelená část
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks červená paprika
- 1 šálek mražená kukuřice
- hrst petrželka
- hrst pažitka
- kousek chilli papričkanemusí být
- čerstvě mletý pepř
- sůl
S navíc
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 3 lžíce majolka
- citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme v osolené vodě „na skus“ dle návodu. Konzervičku tuňáka otevřeme a slijeme olej. Rybku vyklepneme do misky. Papriku a cibulku nakrájíme na malé kousky, aby vše bylo přibližně stejně, jako malé gnocchetti. Rajčata rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je také na malé kousky. Přidáme do misky a vše důkladně promícháme. Kukuřici vaříme 2 minutky ve vroucí osolené vodě. Slijeme, a také přidáme do misky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a chilli papričku. Zakápneme olejem, okořeníme bylinkami a promícháme. |
2 Hotovo | V hrnečku smícháme zakysanku, majolku a citrónovou šťávu. Tímto dipem ozdobíme salát na talířích. |