Ingredience
- 400 g těstoviny
- 300 g cherry rajčátka
- 80 g kešunatural
- 60 g parmazán
- 50 ml olivový olej
- 3 stroužky česnek
- 2 balení mozzarella
- bohatý svazek čerstvá bazalka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente – na skus. Vodu scedíme, ale trošku té vody si schováme. |
2 Hotovo | Do mixéru dáme bazalku bez velkých stonků, trochu soli, pepře, nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, olej a rozmixujeme (pokud nevlastníme mixér, stejnou službu udělá elektrický sekáček nebo ponorný mixér a vysoká nádoba). |
3 Hotovo | Ve velkém, širokém kastrolu nebo velké pánvi nasucho opražíme kešu oříšky. Mezitím nakrájíme na kostičky mozzarellu a na půlky rajčátka. |
4 Hotovo | Do opražených oříšků přesypeme uvařené těstoviny, zalijeme sběračkou zbylé vody, přidáme bazalkovou pastu a prohřejeme. Potom přidáme rajčátka, zase chvilku zahříváme a úplně nakonec, když kastrol stáhneme z plotny, vmícháme mozzarellu a promícháme. Okamžitě podáváme. |