Ingredience
- 300 g těstoviny
- 12 cherry rajčátka
- 1 mozzarella
- olivový olej
- hoblinky Grana Padano
Pesto
- svazek bazalka
- 60 g kešu natural
- 40 g sýr parmazánového typu
- 30 ml olivový olej
- dle chuti citrónová šťáva
- dle chuti sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bazalku rozmixujeme s jemně mletým sýrem, kešu oříšky, olivovým olejem a citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme. Dle vlastní chuti doladíme. |
2 Hotovo | Rajčata překrojíme na půlky, mozzarellu nakrájíme na kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu "al dente". |
3 Hotovo | Do kastrolu nalijeme trošičku olivového oleje, rozpálíme, vhodíme rajčata, minutu po nich těstoviny, hned vmícháme pesto a mozzarellu a během další minuty podáváme. Na talířích ozdobíme hoblinkami sýra. |