Ingredience
- 500 g chlazené těstoviny
- 150 ml šlehačka
- 60 g sýr parmazánového typu
- 2 lžíce pesto
- 2 bílé hřiby
- 2 stroužky česnek
- česneková sůl s bylinkami
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Vodu na těstoviny osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme do ní těstoviny a vaříme dle návodu, cca 4 minuty. |
2 Hotovo | Oloupeme česnek, rozdrtíme jej plochou nože a posekáme. Na větší pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm zpěníme. Přidáme očištěné a pokrájené hříbky, osolíme, okořeníme česnekovou solí a chvíli restujeme. Zalijeme šlehačkou a zahříváme. Na jemném struhadle nastouháme sýr a vmícháme do smetanového základu. Přimícháme i pesto a stáhneme z plotny. Do omáčky přendáme slité těstoviny a společně promísíme. |