Ingredience
- 200 g těstovinynebo 250 g chlazených
- 200 g krevetyočištěné, předvařené
- 30 g Grana padano sýr
- 30 ml bílé víno
- 3 stroužky česnek
- 2 jarní cibulka
- olivový olej
- sůl
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody a postupujeme podle návodu. |
2 Hotovo | Cibulku nakrájíme na kolečka a česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do pánve, ideálně nepřilnavé nalijeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm minutku česnek. Přidáme krevety, zase minutku restujeme, zakápneme vínem a necháme vysyčet. Přihodíme pokrájenou cibulku a hned i slité uvařené těstoviny s cca půl deci vroucí "těstovinové" vody. Promísíme se sýrem a posekanou petrželkou a hned podáváme. |