Ingredience
- 250 g těstoviny
- 250 g mražené krevetyočištěné
- 12 cherry rajčátka
- 3 lžíce rajčatová passata
- 3 lžíce bílé víno
- 2 stroužky česnek
- 1 jarní cibulka
- 1 řapík řapíkatý celer
- čerstvá bazalka
- chilli vločky
- sůl
- olivový olej
- sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, celerový řapík na tenké plátky. Česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Bazalku opláchneme, osušíme a posekáme. Zkontrolujeme mražené krevety, jestli jsou dobře ošištěné. Čerstvé neočištěné případně očistíme. |
2 Hotovo | Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny dle návodu. |
3 Hotovo | Na pánvi, ideálně nepřilnavé, nalijeme trochu olivového oleje a rozpálíme. Vsypeme česnek a když se rozvoní, zvýšíme teplotu na maximum a přisypeme mražené krevety. Pustí trochu vody a začnou oranžovět. Přilijeme víno a rajčatovou passatu. Přidáme přepůlená rajčátka a celer. Zasypeme chilli kořením dle vlastní chuti, osolíme a promícháme. Dvě až tři minutky restujeme a přidáme i cibulku s bazalkou. Ještě minutku restujeme. |
4 Hotovo | Slijeme těstoviny, ale nenecháme je moc okapat, mělo by v nich zbýt 1-2 lžíce vody, a dáme do připravené omáčky. Smísíme dohromady a na talířích posypeme sýrem. |