Ingredience
- 400 g konzervička rajčata v rajčatové šťávěkousky
- 300 g těstoviny
- 300 g krůtí prso
- 200 g cherry rajčátka
- 30 g parmazán
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- cca 1 dl šlehačka
- hrst čerstvá bazalka
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. |
2 Hotovo | Krůtí prso nakrájíme na slabé proužky a na oleji z obou stran opečeme dozlatova. Přendáme je do mističky a přiklopíme, aby nevystydly. Do pánve na zbylý olej nasypeme pokrájenou cibuli a česnek a orestujeme. |
3 Hotovo | Zalijeme naloženými rajčaty, přidáme pokrájenou bazalku, okořeníme a chviličku dusíme. Přidáme pokrájená cherry rajčátka a zalijeme šlehačkou. Přidáme opečené maso a promícháme. Stáhneme z plotny. |
4 Hotovo | Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme do rajčatové směsi. Na talířích posypeme strouhaným parmazánem. |