Ingredience
- 200 g těstovinymini farfalle
- sůl
Omáčka
- 100 g niva
- 100 g čerstvý sýr typ Philadelphia
- 100 ml šlehačka
- 1 malá cibule
- čerstvě mletý pepř
- olej
- pažitka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošičce oleje dosklovata. Zalijeme šlehačkou, přidáme čerstvý sýr, čerstvě mletý pepř a pokrájenu nivu. Promícháme a zahříváme dokud se omáčka nestane krémovou. Může v ní klíďo zůstat pár nerozpuštěných kousků. Úplně nakonec do ní vmícháme posekanou pažitku. |
2 Hotovo | Zároveň s cibulí si dáme vařit těstoviny do osolené vody. Uvařené těstoviny slijeme a hned nasypeme do připravené omáčky. Promícháme a podáváme. Preferuju těstoviny menší, aby výsledný dojem byl hodně krémový. |