Ingredience
- 200 g těstoviny
- 100 g uzený losos
- 100 g čerstvý sýr typu Lučina
- 100 g šlehačka 33%
- 40 ml bílé víno
- 2 jarní cibulka
- 1 stroužek česnek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- parmazánové hoblinky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těstoviny uvaříme. osolené vodě dle návodu "al dente". |
2 Hotovo | Mezitím si pokrájíme jarní cibulku a prolisujeme česnek. V pánvi cibulku s česnekem krátce orestujeme a zakápneme vínem. Když vysyčí, přidáme lžící kousky sýra a zalijeme šlehačkou. Když se sýr rozpustí, přidáme na kousky pokrájeného lososa, osolíme, opepříme a už jen minutku probubláme. Vsypeme slité těstoviny a promísíme. |
3 Hotovo | Rozdělíme na talíře a posypeme parmazánem. |