Ingredience
- 300 g čerstvé těstoviny
- 2 ks salsiccia
- 2 ks rajčata
- 2 stroužky česnek
- 1 dl bílé víno
- 1 ks rajčata v rajčatové šťávě
- 1 ks menší cibule
- čerstvá bazalka
- čerstvě mletý pepř
- chilli koření
- olivový olej
A ještě
- parmazán
- pancetta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Posekáme cibulku a česnek a orestujeme ve větší pánvičce na troše oleje. Na orestovanou cibuli vymačkáme salsicciu ze střívek a vařečkou rozdělujeme od sebe a dále opékáme. Podlijeme vínem a necháme vydusit. Rajčata z plechovky rozkrájíme a přidáme k masu. Rajčata a bazalku omyjeme, pokrájíme a přidáme do pánve. Okořeníme pepřem a chilli kořením a ještě chvilku dusíme. Salsiccia je slaná a jídlo osolí, takže případně dosolíme až po ochutnání. |
2 Hotovo | V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny. Čerstvé se vaří cca 3 minuty. Pancettu nakrájíme na kousky a opečeme na pánvičce vytřené trochou oleje. Těstoviny smícháme s připravenou směsí, rozdělíme na talíře a ozdobíme opečenou pancettou a kouskem parmazánu. |