Ingredience
- 200 g těstoviny
- 250 g krémové žampióny
- 250 ml houbová smetananebo šlehačka a houbové koření
- 60 g pancetta
- 30 g sýr parmazánového typu
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm dosklovata pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou pancettu a necháme vypéct tuk. Přihodíme pokrájené žampióny, které jsme předem očistili ubrouskem. Opékáme do té doby, než houby zmenší svůj objem. Osolíme, opepříme a zalijeme houbovou smetanou (případně šlehačkou smíchanou s houbovým kořením). Necháme chvilku provařit. |
2 Hotovo | V mezičase si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a posekanou petrželkou. |