0 0
Těstoviny se žampióny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g těstoviny
250 g krémové žampióny
250 ml houbová smetana nebo šlehačka a houbové koření
60 g pancetta
30 g sýr parmazánového typu
3 stroužky česnek
1 cibule
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
petrželka

Těstoviny se žampióny

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Krémové žampióny mají výraznější chuť a aroma než žampióny bílé.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm dosklovata pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou pancettu a necháme vypéct tuk. Přihodíme pokrájené žampióny, které jsme předem očistili ubrouskem. Opékáme do té doby, než houby zmenší svůj objem. Osolíme, opepříme a zalijeme houbovou smetanou (případně šlehačkou smíchanou s houbovým kořením). Necháme chvilku provařit.

2
Hotovo

V mezičase si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Hotové těstoviny smícháme s omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a posekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pizza se zeleninovým korpusem
další
Nepečený jahodový dort veganský
předchozí
Pizza se zeleninovým korpusem
další
Nepečený jahodový dort veganský

Přidejte svůj komentář