Ingredience
- 300 g žampióny
- 300 g těstoviny
- 200 g šlehačka
- 150 g libová slanina
- 100 g bazalkové pesto
- 5 jarní cibulka
- 3 stroužky česnek
- čerstvá bazalka
- olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Domácí bazalkové pesto
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme dle návodu. |
2 Hotovo | Do kastrolu, ideálně nepřilnavého, nalijeme trošku oleje a zpěníme na něm kostičky slaniny. Po chvilce přidáme česnek a když se rozvoní, vsypeme žampióny. Lehce osolíme, opepříme a restujeme dokud houby nezmenší svůj objem. Pak vsypeme cibulku a zalijeme šlehačkou. Minutu povaříme, stáhneme z plotny a přidáme pesto a posekanou bazalku. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na talířích posypeme sýrem. |