0 0
Těstoviny se žampióny a bazalkovým pestem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Těstoviny se žampióny a bazalkovým pestem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Bazalka zklidňuje nervy, což se vždycky hodí.

  • 20 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Domácí bazalkové pesto

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme dle návodu.

2
Hotovo

Do kastrolu, ideálně nepřilnavého, nalijeme trošku oleje a zpěníme na něm kostičky slaniny. Po chvilce přidáme česnek a když se rozvoní, vsypeme žampióny. Lehce osolíme, opepříme a restujeme dokud houby nezmenší svůj objem. Pak vsypeme cibulku a zalijeme šlehačkou. Minutu povaříme, stáhneme z plotny a přidáme pesto a posekanou bazalku. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny a na talířích posypeme sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
další
Jednoduchá pomazánka z červené řepy
předchozí
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
další
Jednoduchá pomazánka z červené řepy

Přidejte svůj komentář