0 0
Těstoviny se zelím a uzeným tempehem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g těstoviny
180 g uzený tempeh nebo uzené tofu
1 cibule
0,5 malé hlávky hlávkové zelí
sojová omáčka
olej
čerstvě mletý pepř
sůl

Těstoviny se zelím a uzeným tempehem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Košťál ze zelí obsahuje asi 3x víc výživných látek než samotné listy. Takže nevyhazujeme
a chroupáme :)

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Zelí omyjeme a také pokrájíme na jemné proužky. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme cibuli a zpěníme. Když je cibule orestovaná, přidáme do kastrolu nakrájené zelí a pepř. Za občasného míchání restujeme. Po chvíli zakápneme asi 3 lžícemi vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.

2
Hotovo

Mezitím si uvaříme ve slané vodě těstoviny dle návodu. Tempeh nakrájíme na kostičky a na troše oleje opečeme. Když je zlatavé, přidáme asi 3 lžíce sojové omáčky. Nakonec vše promícháme dohromady.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní pomazánka z olomouckých tvarůžků
další
Telecí steak
předchozí
Pikantní pomazánka z olomouckých tvarůžků
další
Telecí steak

2 komentářů Schovat komentáře

Přidejte svůj komentář