Ingredience
- 400 ml zeleninový vývarnebo 2 zeleninové bio bujóny
- 400 ml kokosové mléko
- 100 g krevetkymražené nebo v nálevu
- 80 g čerstvé arašídy
- 4 stroužky česnek
- 4 lžíce olej
- 2 ks lahůdková cibulka
- 2 ks rajčata
- 1 ks limeta
- z 1/2 kůra z bio citrónu
- kousek zelená chilli paprička
- kousek červená chilli paprička
- velká hrst čerstvý koriandr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na pánvi nasucho opražíme arašídy a potom sloupneme slupičky. V mixéru nebo ponorným mixérem nahrubo namixujeme. Kešu namočíme do chladné vody aspoň na hodinu, pak vodu slijeme, přidáme koriandr a rozmixujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka. |
2 Hotovo | V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část cibulek s posekanými chilli papričkami a česnekem. Zalijeme vývarem a povaříme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semínka a nakrájíme na kostičky. Přidáme do polévky, přidáme i jemně postrouhanou kůru a vaříme další 3 minutky. Do hrnce přilijeme rozmixovanou směs a metličkou rozšleháme. Necháme přejít minutku varem a ochutíme limetovou šťávou. |
3 Hotovo | Krevetky prohodíme pár vteřin horkým máslem a použijeme na ozdobení polévky. |
4 Hotovo | Na talířích o ozdobíme kousky chilli papričky, pomletými oříšky, koriandrem a krevetami. |