0 0
Thajská limetová polévka s krevetkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 ml zeleninový vývar nebo 2 zeleninové bio bujóny
400 ml kokosové mléko
100 g krevetky mražené nebo v nálevu
80 g čerstvé arašídy
4 stroužky česnek
4 lžíce olej
2 ks lahůdková cibulka
2 ks rajčata
1 ks limeta
z 1/2 kůra z bio citrónu
kousek zelená chilli paprička
kousek červená chilli paprička
velká hrst čerstvý koriandr

Thajská limetová polévka s krevetkami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Krevetám by se neměli vyhýbat zejména věční dietáři :)

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi nasucho opražíme arašídy a potom sloupneme slupičky. V mixéru nebo ponorným mixérem nahrubo namixujeme. Kešu namočíme do chladné vody aspoň na hodinu, pak vodu slijeme, přidáme koriandr a rozmixujeme. Zalijeme kokosovým mlékem a rozmixujeme dohladka.

2
Hotovo

V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou bílou část cibulek s posekanými chilli papričkami a česnekem. Zalijeme vývarem a povaříme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na čtvrtky, vyndáme semínka a nakrájíme na kostičky. Přidáme do polévky, přidáme i jemně postrouhanou kůru a vaříme další 3 minutky. Do hrnce přilijeme rozmixovanou směs a metličkou rozšleháme. Necháme přejít minutku varem a ochutíme limetovou šťávou.

3
Hotovo

Krevetky prohodíme pár vteřin horkým máslem a použijeme na ozdobení polévky.

4
Hotovo

Na talířích o ozdobíme kousky chilli papričky, pomletými oříšky, koriandrem a krevetami.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Paštika z neloupané červené čočky
další
Sýrové krekry z chedaru
předchozí
Paštika z neloupané červené čočky
další
Sýrové krekry z chedaru

Přidejte svůj komentář