Ingredience
Tilápie
- 3 plátky tilápie
- 40 g máslo
- citrónová šťáva
- sůl
- drcený kmín
Příloha
- 6 větších brambor brambory
- sůl
- kmín
- 30 ml olivový olej
- 2 stroužky česnek
- 0,5 lžičky tymián
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené a okmínované vodě téměř doměkka. Potom vodu slijeme, brambory necháme oschnout a vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dnem hrnečku brambory rozmáčkneme. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, solí a tymiánem. Pomocí mašlovačky brambory vydatně pomažeme. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 40 minut. |
2 Hotovo | Čtvrt hodiny před dokončením brambor začneme připravovat ryby. Posypeme je drceným kmínem a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme máslo při mírně vyšší než střední teplotě. Tak, aby se máslo nespálilo, ale bylo dostatečně rozpálené. Vložíme filety a pečeme cca 3-4 minuty. Potom plátky opatrně otočíme a pečeme asi minutku. Poté sporák vypneme a rybu necháme v pánvi ještě 2 minuty stát. Zvrchu osolíme. |