Ingredience
- 200 g mražený hrášek
- 3 plátky tilápie
- 3 lžíce bílé víno
- 1/2 lžičky sypké polévkové bio koření
- citrónová šťáva
- tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- máslo
Bramborové růžičky
- 50 g máslo
- 40 g parmazán
- 6 ks brambory
- 1 stroužek česnek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátkovém struhadle nebo V-krouhači na tenké plátky. Rozehřejeme máslo, vlijeme do větší mísy, přidáme jemně nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Směs promícháme. Přidáme plátky brambor a rukama je v máslové směsi pořádně obalíme. Vezmeme si formičky na muffiny nebo papírové košíčky a plátky brambor do nich navrstvíme. Hezky plátek na plátek. Zbylou máslo-sýrovou směs, co zůstane v misce rukou setřeme a rozdělíme na vrch muffinů. |
2 Hotovo | Tilápie otřeme vlhkým ubrouskem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na troške másla nebo ghí. Hotové tilápie vyndáme z pánve na nahřátý talíř. Do výpeku vlijeme trošku bílého vína, vhodíme snítky tymiánu, okořeníme polévkovým kořením a chviličku povaříme. Dle potřeby rozředíme horkou vodou. Výpek přeliljeme na talíři přes rybu. |
3 Hotovo | V mezičase si orestujeme na troške másla také mražený hrášek. Osolíme a opepříme. |