Ingredience
- 500 g mascarpone
- cca 200 ml silná káva
- 50 ml Amaretto
- 5 lžic cukr krupice
- 5 vejce
- cukrářské piškoty
- kakao
- špetička sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Uvaříme silnou kávu (ideálně espresso) a smícháme s Amarettem. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a vmícháme do nich mascarpone. Bílky jemně osolíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Ten lehce vmícháme do žloutkové směsi. |
2 Hotovo | Připravíme si sklenky, nalámané piškoty a kávovou směs. Piškoty namáčíme krátce v kafi a skládáme do sklenek. Na piškoty naneseme část krému a na něj zase piškoty. Takto pokračujeme až do spotřebování ingrediencí a naplnění skleniček. Poháry necháme odpočinout v lednici aspoň 2 hodiny. Potom každý pohár posypeme kakaem prosátým přes cedník. |