0 0
Tofu karbanátky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
200 g vařené rýže příp. rýže, jáhly....
30 g špaldová mouka
3 stroužky česnek
1 balení bylinkové tofu nebo bylinkové
1 ks vejce
1 ks mrkev
1 lžíce majoránka
1 lžička dijonská hořčice
sůl
Hraška na obalování příp. mouka
olej

Tofu karbanátky

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kromě toho, že tofu skvěle nasává chutě marinád, dokáže
i docela slušně srazit horečku. Stačí dát plátky marůdkovi
do dlaní a na plosky nohou :P

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme vodou, slijeme, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na troše oleje. Tofu nastrouháme spolu s mrkví na jemném struhadle a vše smícháme v misce. Přidáme mouku, majoránku, hořčici, vejce, sůl a promícháme. Rukama tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a buď smažíme na oleji dozlatova anebo naskládáme na plech, potřeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Linecké koláčky z celozrnné mouky
další
Muffiny z čerstvého sýra s granátovým jablkem
předchozí
Linecké koláčky z celozrnné mouky
další
Muffiny z čerstvého sýra s granátovým jablkem

Přidejte svůj komentář