Ingredience
- 200 g vařené rýžepříp. rýže, jáhly....
- 30 g špaldová mouka
- 3 stroužky česnek
- 1 balení bylinkové tofunebo bylinkové
- 1 ks vejce
- 1 ks mrkev
- 1 lžíce majoránka
- 1 lžička dijonská hořčice
- sůl
- Hraška na obalovánípříp. mouka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme vodou, slijeme, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na troše oleje. Tofu nastrouháme spolu s mrkví na jemném struhadle a vše smícháme v misce. Přidáme mouku, majoránku, hořčici, vejce, sůl a promícháme. Rukama tvoříme pevné karbanátky, které obalíme v Hrašce a buď smažíme na oleji dozlatova anebo naskládáme na plech, potřeme olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut. |