Ingredience
- cca 200 g tofu natural
- 150 ml kokosové mléko
- 40 g kešu
- 40 g mražený hrášek
- 4 lžíce sojová omáčka
- 2 rajče
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 větší stroužek česnek
- 1 lžička strouhaného zázvor
- 1 lžíce kari koření
- citrónová šťáva
- sůl
- dle chuti chilli koření
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si důkladně propláchneme rýži, cca 3/4 hrnku. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a přivedeme k varu. Nejdřív při silnější teplotě a když začne bublat, teplotu snížíme a vaříme zvolna. Celkem 12 minut. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Zázvor buď nastrouháme na jemném struhadle nebo také rozdrtíme v lisu na česnek. Tofu nakrájíme na kostky. Rajčata ponoříme do vroucí vody a sloupneme. Nakrájíme na kousky. |
3 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme mrkev, přidáme cibuli, kešu, česnek a zázvor a ještě krátce restujeme. Okořeníme kari a chilli kořením. Přisypeme tofu, zarestujeme, přidáme rajčata, hrášek a zalijeme kokosovým mlékem. Pět minut podusíme a dochutíme sojovou omáčkou, solí a troškou citrónové šťávy. |