0 0
Tofu kari

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 200 g tofu natural
150 ml kokosové mléko
40 g kešu
40 g mražený hrášek
4 lžíce sojová omáčka
2 rajče
1 mrkev
1 cibule
1 větší stroužek česnek
1 lžička strouhaného zázvor
1 lžíce kari koření
citrónová šťáva
sůl
dle chuti chilli koření
olej
Příloha
jasmínová rýže

Tofu kari

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:
  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si důkladně propláchneme rýži, cca 3/4 hrnku. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a přivedeme k varu. Nejdřív při silnější teplotě a když začne bublat, teplotu snížíme a vaříme zvolna. Celkem 12 minut.

2
Hotovo

Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Zázvor buď nastrouháme na jemném struhadle nebo také rozdrtíme v lisu na česnek. Tofu nakrájíme na kostky. Rajčata ponoříme do vroucí vody a sloupneme. Nakrájíme na kousky.

3
Hotovo

Ve vyšší pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme mrkev, přidáme cibuli, kešu, česnek a zázvor a ještě krátce restujeme. Okořeníme kari a chilli kořením. Přisypeme tofu, zarestujeme, přidáme rajčata, hrášek a zalijeme kokosovým mlékem. Pět minut podusíme a dochutíme sojovou omáčkou, solí a troškou citrónové šťávy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sýrová omeleta
další
Bazalkový krém s parmazánovými chipsy
předchozí
Sýrová omeleta
další
Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Přidejte svůj komentář