Ingredience
- 1 tofu natural
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 sktroužek česnek
- 1 lžička sladká paprika
- 1 dl šlehačka
- 1 lžička zeleninový bio bujon sypký
- dle chuti sůl
- olej
- na zdobení čerstvý koriandr
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát čistou vodou. Pak vodu slijeme, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut (přivedeme rychle k varu, pak teplotu stáhneme a vaříme zvolna). |
2 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Zasypeme paprikou a restujeme ještě malou chviličku, aby se paprika rozvoněla. Přidáme papriku pokrájenou na kousky a promícháme. Tofu osušíme a nakrájíme také na kousky. Přisypeme do pánve, ochutíme bujónem a případně trošičkou soli a opékáme. Zalijeme šlehačkou, přiklopíme a necháme probublat, až směs zahoustne. |