0 0
Tofu na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 tofu natural
1 červená paprika
1 cibule
1 sktroužek česnek
1 lžička sladká paprika
1 dl šlehačka
1 lžička zeleninový bio bujon sypký
dle chuti sůl
olej
na zdobení čerstvý koriandr
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Tofu na paprice

Trendy:
  • Vegetariánské

Tofu je univerzální potravina, která skvěle přijímá chutě.

  • 22 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát čistou vodou. Pak vodu slijeme, doplníme 1 a půl násobkem vody čisté a osolíme. Přiklopíme pokličkou a uvaříme doměkka, cca 12 minut (přivedeme rychle k varu, pak teplotu stáhneme a vaříme zvolna).

2
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a orestujeme na pánvi na troše oleje. Zasypeme paprikou a restujeme ještě malou chviličku, aby se paprika rozvoněla. Přidáme papriku pokrájenou na kousky a promícháme. Tofu osušíme a nakrájíme také na kousky. Přisypeme do pánve, ochutíme bujónem a případně trošičkou soli a opékáme. Zalijeme šlehačkou, přiklopíme a necháme probublat, až směs zahoustne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sýrové placky s tymiánem
další
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi
předchozí
Sýrové placky s tymiánem
další
Tažený štrůdl s mákem a třešněmi

Přidejte svůj komentář