Ingredience
- 2 ks tofu s provensálským kořením
- 3 lžíce sojová omáčka
- 3 lžíce Hraška na zahušťování
- 2 lžíce sladká paprika
- 1,5 dl kondenzované mléko
- 1 ks cibule
- 1/2 lžičky drcený kmín
- špetka chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- olej
A ještě
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Tofu rozkrájíme na kostky a nasypeme do misky. Přidáme papriku, kmín a Hrašku. Promícháme, aby se všechny kousky obalily. Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na oleji dozlatova. Přidáme připravené tofu a chvilku restujeme, aby se paprika rozvoněla. Zalijeme asi čtvrt litrem vlažné vody, přisypeme chilli koření, pepř, přidáme sojovku a chvilku povaříme do zhoustnutí. Přilijeme kondenzované mléko a ještě asi 3 minuty povaříme. |
2 Hotovo | Rýři propláchneme několikrát chladnou vodou. Doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a vaříme mírným varem cca 12 minut od doby, kdy se rýže začne vařit. |