Ingredience
Tofu v marinádě
- 1 balení tofu naturalnebo s mořskými řasami
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce sojová omáčka
- 2 lžíce olivový olej
- 1 plná lžička strouhaný zázvor
- 1 lžíce ústřičná omáčkavege: worchester nebo sojovka
Na obalení a smažení
- 30 g sezamová semínka
- 30 g tapioková moukanebo škrob, příp. hl. mouka
- olej
Tapenáda
- 30 g slunečnicová semínka
- 2 větší červená paprika
- 2 stroužky česnek
- 1 lžička tmavý balsamico krém
- 1/2 lžičky červená kari pastapříp. chilli koření
- hrst máta
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Asi 2 hodiny předem si namarinujeme tofu. Rozbalíme jej z obalu a podélně naplacato rozřízneme na dvě části. Potom příčně rozkrájíme asi na 1 a půl cm kostičky. Z oleje, ústřičné omáčky, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a lisovaného česneku připravíme marinádu, do které tofu namočíme a necháme odležet v lednici, aby natáhlo chutě. |
2 Hotovo | V té době si můžeme připravit i papriky. Omyjeme je, rozčtvrtíme, vyndáme semínka a potřeme olivovým olejem. Vyskládáme na plech řeznou plochou dolů a strčíme do trouby pod gril rozehřátý na 180 st. C. Grilujeme přibličně 20 minut. Je žádoucí, aby se nám papriky trochu připekly, aby na sobě měly černé puchýře. Když jsou dost flekaté, přesypeme je do kastrolu a uzavřeme pokličkou, aby se zapařily. Když vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. |
3 Hotovo | Na malé pánvičce na sucho opražíme slunečnici a přidáme k paprikám. Na pánvičku kápneme olivový olej, přihodíme nakrájené plátky česneku a když začnou růžovět, přidáme i červenou kari pastu. Touto směsí zalijeme papriky a ještě je osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou mátu a dochutíme balzamikovým krémem. |
4 Hotovo | Namarinované tofu necháme okapat a obalíme ve směsi sezamu a tapiokové mouky. Napícháme na grilovací špejle a opečeme na grilovací pánvi na troše oleje dozlatova. |