Ingredience
Marinovaná řepa
- 1 větší červená řepaideálně podlouhlá
- 50 ml olivový olej
- 3 lžíce javorový sirup
- 3 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce jablečný ocet
- sůl
A ještě
- 200 g čerstvý kozí sýr
- 100 g zakysaná smetana
- 8 plátků celozrnný toustový chléb
- sůl
- olej
- hroznové víno červené
- vlašské ořechy
- tymián
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Červenou řepu omyjeme, očistíme, zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 55 minut. Pak řepu oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 Hotovo | Připravíme si marinádu z oleje, citrónové šťávy, javorového sirupu, jablečného octa, soli a odraného tymiánu. Vyšleháme metličkou a naložíme plátky řepy. Hezky všechny plátky smočíme, nejlíp to půjde rukou (doporučuji chirurgickou rukavici). Ochutnáme a případně dochutíme. Necháme aspoň hodinu marinovat. |
3 Hotovo | Zatím si připravíme pomazánku smícháním kozího sýra se zakysanou smetanou a trochou soli. Utřeme na hladký krém. Plátky toustového chleba vykrájíme kruhovým vykrajovátkem (případně necháme nevykrájené, ale pak toustíků bude cca jen 6). Rozehřejeme pánev, kápneme trochu oleje a toustíky z obou stran opečeme dozlatova. |
4 Hotovo |