Ingredience
Pomazánka
- 150 g čerstvý kozí sýr
- 1 stonek šalvěj
- 1 lžička Gorgonzola
- 1 lžička olivový olej
A navíc budeme potřebovat
- rybízová marmeláda
- máslo
- 4 plátky toustový chléb
Na dozdobení - kandovaná kůra
- kůra z bio citrónu
- 2 lžíce cukr
- 0,5 dl voda
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kozí sýr s Gorgonzolou, nadrobno nasekanou šalvějí a olejem rozmačkáme vidličkou. Plátky toustového chleba příčně rozkrojíme na trojúhelníčky. Ty opečeme z obou stran na másle. Na každý kousek navrstvíme bohatou vrstvu sýrové směsi, ozdobíme lžičkou marmelády a obložíme kousíčkem kandované kůry. |
2 Hotovo | Kandovanou kůru vytvoříme následovně: škrabkou na brambory seřízneme z umytého bio citrónu kůru a vložíme jí do kastrůlku s troškou vody a cukrem. Vaříme asi čtvrt hodiny, kůru vylovíme a nakrájíme na hoblinky. Šťávičkou můžeme dekorovat talířek s toustíky. |
3 Hotovo | Uvařeno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |