0 0
Toustový chléb

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

450 g hladká mouka
250 ml mléko
30 g cukr krupice
30 g máslo rozpuštěné
20 g droždí
10 g sůl
1 vrchovatá lžíce zakysaná smetana
na pomazání vejce

Toustový chléb

  • 140
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozpustíme máslo a necháme zchladnout. Do vlažného mléka zamícháme cukr, rozdrobíme droždí a počkáme až vzejde kvásek.

2
Hotovo

Do misky kuchyňského robotu (ideálně zaděláme těsto pomocí techniky, nemáte-li, klidně rukama) prosejeme mouku se solí. Přidáme zakysanku, máslo a kvásek. Zaděláme pružné hladké těsto. Mísu zakryjeme fresh fólií a utěrkou a necháme hodinu kynout.

3
Hotovo

Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejeme nebo máslem. Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vyválíme placku o kratší straně dlouhé jako délka formy. Každou placku stočíme do ruličky a vložíme je vedle sebe do formy. Necháme ještě aspoň půl hodiny pod utěrkou kynout.

4
Hotovo

Pak rozkvedláme vejce a mašlovačkou jím těsto potřeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme dozlatova, cca 35-40 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odstát a opatrně vyklopíme. Krájíme zcela vychladlé.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Chřest s holandskou omáčkou
další
Slaný dort z domácího toustového chleba
předchozí
Chřest s holandskou omáčkou
další
Slaný dort z domácího toustového chleba

Přidejte svůj komentář