Ingredience
- 1000 g vypeckované třešně
- 350 g cukr
- 50 g kvalitní hořká čokoládamin 70%
- 1 Gelfix 3:1
- z 0.5 limetová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Třešně propláchneme a vypeckujeme. Doporučuju použít odpeckovač, práci to značně ulehčí. Vypeckované třešně nasypeme do kastrolu a dáme vařit na rozptylovač plamene. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme nastrouhanou čokoládu a přivedeme k varu. |
2 Hotovo | Odvážíme 350 g cukru. 2 lžíce z tohoto množství smícháme s Gelfixem. Když se třešně už asi 1 minutu vaří, vmícháme Gelfix s trochou cukru a vaříme další 2 minuty. Poté přimícháme cukr a častého míchání vaříme ještě asi 2 minuty. Přimícháme limetkovou šťávu. |
3 Hotovo | Plníme horké (stále máme zapnutý sporák pod ovocnou směsí), přes kovový trychtýř, do předem vyvařených skleniček. Čistou utěrkou otřeme okraj a zavíčkujeme. Na chvíli obrátíme dnem vzhůru. |