Ingredience
Kynuté těsto
- 500 g hladká mouka
- 180 ml mléko
- 100 ml vlažná voda
- 25 g máslo
- 7 g sůl
- 1 ks vejce
- 1 lžička droždí sušené
- 1 lžička cukr
Náplň
- 120 g suchý italský salám
- 30 g parmazán
- 2 stroužky česnek
- 1 ks mozzarella
- 0,5-1 dl olivový olej
- hrst bazalka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Do pekáčku
- trocha olivový olej
- trocha máslorozehřáté
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V mléce rozpustíme droždí s cukrem. Přidáme vodu, vejce, rozpuštěné máslo, přisypeme sůl, mouku a zaděláme vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinku nakynout. |
2 Hotovo | Mezitím si připravíme náplň. Italský salám a mozzarellu nakrájíme na velmi malé kousky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme, bazalku posekáme. Vše smícháme v misce s olejem a kořením. Trošku osolíme. |
3 Hotovo | Do koláčové formy nalijeme trochu oleje a rozpuštěného másla. |
4 Hotovo | Z nakynutého těsta rozválíme tenký váleček a nakrájíme na malé špalíky. Rozválíme na kuličky velikosti menších pingpongáčů. Na pomoučeném válu rozvalujeme válečkem na tenké placičky, které plníme lžící náplně. Přehneme napůl, stlačíme protilehlé kraje a mírně prohneme. Vznikne nám vždy takový „úsměv“, který skládáme jeden vedle druhého od vnějšího okraje postupně až ke středu. Vždy každý kousek obalíme v oleji s máslem. |
5 Hotovo | Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 25 minut. |
2 komentářů Schovat komentáře
Vynikající, jednoduché a výsledek je zaručený. Mohu jen doporučit.
Dobrý den, Jano,
tento koláč je můj oblíbený a moc mě těší, že Vám chutnal 🙂