Ingredience
- 1 kg hovězí maso z krku
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 dl olej
- chilli vločky
- kmín
A dále
- 200 g rajčatové pyré
- 5 stroužků česnek
- 2 ks cibule
- 2 lžíce jablečný ocet
- 2 lžíce balzamiko krém černý
- 1 ks jablko
- 1 dl červené víno
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžíce třtinový cukr
- 1 ks hovězí bio bujón
- 1 ks bobkový list
- 1 lžička skořice
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme, odkrájíme tučné kousky a naložíme přes noc do směsi oleje, sojovky, chilli koření a kmínu. |
2 Hotovo | Maso vyjmeme z marinády a krátce zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Přilijeme marinádu, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme, až cibule začne jemně zlátnout. Potom přidáme pokrájené jablko, rozdrobený bujón a všechny ostatní ingredience. Přilijeme ještě 2 dl vody, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 st. C. |
3 Hotovo | Naložené maso necháme péct na nízkou teplotu cca 8 hodin. Klidně přes noc. Potom pokličku sundáme, maso obrátíme, a pokud je šťáva ještě řídká, zvýšíme teplotu na 150 st. C a necháme jí vypéct. Pro zrychlení můžeme pokračovat na sporáku. |
4 Hotovo | Maso bude měkké a rozpadavé. Vyjmeme jej z omáčky a pomocí vidličky natrháme na vlákna. Z omáčky vylovíme bobkový list a maso s ní promícháme. |
5 Hotovo | Použijeme např. na tortily, sendviče, burgry atd. |