0 0
Trhané hovězí maso

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 kg hovězí maso z krku
2 lžíce sojová omáčka
1 dl olej
chilli vločky
kmín
A dále
200 g rajčatové pyré
5 stroužků česnek
2 ks cibule
2 lžíce jablečný ocet
2 lžíce balzamiko krém černý
1 ks jablko
1 dl červené víno
1 lžíce sladká paprika
1 lžíce třtinový cukr
1 ks hovězí bio bujón
1 ks bobkový list
1 lžička skořice
sůl
olej

Trhané hovězí maso

Trendy:
  • Masožrout

Doba přípravy je přímo závratná, nicméně maso se peče samo a my můžeme klíďo spát :)

  • 620 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

  • A dále

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso očistíme, odkrájíme tučné kousky a naložíme přes noc do směsi oleje, sojovky, chilli koření a kmínu.

2
Hotovo

Maso vyjmeme z marinády a krátce zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Přilijeme marinádu, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a restujeme, až cibule začne jemně zlátnout. Potom přidáme pokrájené jablko, rozdrobený bujón a všechny ostatní ingredience. Přilijeme ještě 2 dl vody, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 st. C.

3
Hotovo

Naložené maso necháme péct na nízkou teplotu cca 8 hodin. Klidně přes noc. Potom pokličku sundáme, maso obrátíme, a pokud je šťáva ještě řídká, zvýšíme teplotu na 150 st. C a necháme jí vypéct. Pro zrychlení můžeme pokračovat na sporáku.

4
Hotovo

Maso bude měkké a rozpadavé. Vyjmeme jej z omáčky a pomocí vidličky natrháme na vlákna. Z omáčky vylovíme bobkový list a maso s ní promícháme.

5
Hotovo

Použijeme např. na tortily, sendviče, burgry atd.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím
další
Pórková krémová polévka
předchozí
Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím
další
Pórková krémová polévka

Přidejte svůj komentář