0 0
Tříbarevné gomasio

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

100 g sezam bílý
100 g černý sezam
2 lžičky sůl
1 lžička řasa Nori mletá

Tříbarevné gomasio

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Přírodní medicína
  • Snadné a rychlé recepty
  • Top recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Denní konzumace gomasia posiluje imunitu, neutralizuje kyselé prostředí v těle a zahání únavu. Sypte jej na pomazánky, saláty, rýži, ale i jakékoliv jiné jídlo.

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na pánvi nasucho opražíme lžičku soli a přidáme bílý sezam. Stále mícháme vařečkou. Když začnou semínka růžovět a trošku praskat, vyzkoušíme rozetřením mezi prsty, jsou-li již hotová (připravené semínko lehce rozmázneme) a přesypeme je do třecí misky, nejlépe suribachi, příp. v hmoždíři). Tloukem utřeme semínka, až je jich přibližně 70% rozdrobených. Přesypeme do jiné misky.

2
Hotovo

Na pánev nasypeme druhou lžičku soli a po chvilce černé semínko s Nori vločkami. Také stále mícháme a nasucho opražíme. Mezi prsty zkoušíme, jestli jdou semínka rozetřít. Sezam se nesmí připálit, jinak zhořkne. Také černý sezam rozdrtíme ve třecí misce a přimícháme k bílému. Oboje promícháme a necháme zcela vychladnout. Přesypeme do sklenice, uzavřeme a skladujeme v lednici. Spotřebujeme do 14ti dnů, protože gomasio rychle žlukne.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem
další
Zeleninový salát s černou čočkou
předchozí
Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem
další
Zeleninový salát s černou čočkou

Přidejte svůj komentář