Ingredience
- 100 g sezam bílý
- 100 g černý sezam
- 2 lžičky sůl
- 1 lžička řasa Nori mletá
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na pánvi nasucho opražíme lžičku soli a přidáme bílý sezam. Stále mícháme vařečkou. Když začnou semínka růžovět a trošku praskat, vyzkoušíme rozetřením mezi prsty, jsou-li již hotová (připravené semínko lehce rozmázneme) a přesypeme je do třecí misky, nejlépe suribachi, příp. v hmoždíři). Tloukem utřeme semínka, až je jich přibližně 70% rozdrobených. Přesypeme do jiné misky. |
2 Hotovo | Na pánev nasypeme druhou lžičku soli a po chvilce černé semínko s Nori vločkami. Také stále mícháme a nasucho opražíme. Mezi prsty zkoušíme, jestli jdou semínka rozetřít. Sezam se nesmí připálit, jinak zhořkne. Také černý sezam rozdrtíme ve třecí misce a přimícháme k bílému. Oboje promícháme a necháme zcela vychladnout. Přesypeme do sklenice, uzavřeme a skladujeme v lednici. Spotřebujeme do 14ti dnů, protože gomasio rychle žlukne. |