Ingredience
Korpus 30 x 18 cm
- 250 g ovesné vločkypříp. bezlepkové
- 100 ml mléko
- 85 g máslo
- 70 g třtinový cukr
- 1 vejce
- 1 lžička jedlá soda
Tvarohová náplň
- 500 g měkký tvaroh
- 100 ml mléko
- 60 g třtinový cukr
- 1 vejce
- 1 sáček vanilkový pudink
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
Maková náplň
- 200 g mák mletý
- 60 g med
- 3 jablka
- špetka sůl
Drobenka
- 30 g ovesné vločky
- 15 g máslo
- 10 g třtinový cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Tvaroh s cukrem, solí, vanilkou, mlékem, vanilkovým pudinkem a vejcem zamícháme v hladkou hmotu. Pokud je to možné, použijeme ruční šlehač. |
2 Hotovo | Umeleme mák, jablíčka oloupeme a najemno postrouháme. Přidáme k máku zároveň s medem a zamícháme. |
3 Hotovo | Z vloček, cukru a másla připravíme drobenku. Vše jsem nasypala do sekáčku a krátce „protočila“. |
4 Hotovo | Vločky umixujeme v mixéru nebo sekáčku na hrubost polohrubé mouky. Přidáme cukr, sůl a sodu a promísíme. Přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, vejce a důkladně promícháme. |
5 Hotovo | Pekáček vymažeme máslem a vysypeme pomletými vločkami nebo prostě vyložíme pečícím papírem. |
6 Hotovo | Na dno rozvrstvíme po celé ploše těsto na korpus a uhladíme. Na něj vylijeme tvarohovou náplň a roztáhneme do stran. Na tvaroh lžící poklademe kousky makové náplně a hranou roztahujeme po celé ploše. Navrch nasypeme drobenku. |
7 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 35 – 40 minut. |
6 Comments Schovat komentáře
Kolač je výborný , len som ubrala v recepte z cukoru😃
To mě těší, že chutnal 🙂
Můžou být i pohankové nebo rýžové vločky? Děkuji
Dobrý den, Pavlíno. Vyzkoušené to nemám, ale myslím, že problém by to být neměl. Šla bych do toho 🙂
Vynikající! Zkoušela jsem péct i z koupené ovesné mouky a není to tak dobré, jako z doma umixovaných vloček.
Dobrý den, Radko, to mám velkou radost, že koláč chutnal. Je to náš oblíbený 🙂