0 0
Tvarohová bábovka s červenou řepou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g měkký tvaroh
200 g změklé máslo
200 g špaldová mouka nebo polohrubá pšeničná
100 g červená řepa
90 g třtinový cukr
4 ks vejce
z 1/2 citrónu citrónová šťáva
1 lžička jedlá soda
špetka sůl
A ještě
50 g brusinky
50 g floky bílá čokoláda nebo nakrájená
30 g slunečnicová semínka
Na vymazání formy
máslo a hrubá mouka

Tvarohová bábovka s červenou řepou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Červená řepa má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Mimo jiné je požehnáním pro naši pleť, vlasy a nehty.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

  • Na vymazání formy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Změklé máslo s cukrem našleháme v kuchyňském robotu do pěny. Zatím si oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Červenou řepu si nastrouháme najemno. Do našlehaného másla jeden po druhém zašleháme žloutky, po částech tvaroh a strouhanou řepu. Pak už robota necháme odpočívat a jen vařečkou vmícháme mouku mouku sodou, čokoládu, slunečnici a brusinky. A nakonec zlehka vmísíme sníh z bílků.

2
Hotovo

Bábovkovou formu vymažeme vydatně povoleným máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto, povrch uhladíme a vložíme do trouby rozpálené na 170 st. C. Pečeme cca 45 minut. Je-li bábovka upečená, zjistíme zapíchnutím špejle. Bude-li její povrch suchý, máme hotovo. Bábovku necháme vychladnout v otevřené troubě a pak vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Risotto se salsicciou
další
Grilovaný ovčí sýr s medem a zeleným pepřem
předchozí
Risotto se salsicciou
další
Grilovaný ovčí sýr s medem a zeleným pepřem

Přidejte svůj komentář