0 0
Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Knedlíčky
2 ks tučný tvaroh ne z vaničky
cca 100 g hrubá mouka
2 ks žloutek
špetka sůl poctivá :)
Přeliv
600 g jahody
50 g moučkový cukr
hrst máta
Na ozdobu
zakysaná smetana

Tvarohové knedlíčky s jahodovým přelivem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Středně náročné

Ingredience

  • Knedlíčky

  • Přeliv

  • Na ozdobu

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z tvarohu, mouky, žloutků a soli vypracujeme vláčné těsto. Přendáme jej do mikroténového sáčku a uložíme na hodinu odpočinout do lednice. Potom z těsta vytvoříme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm a uvaříme ve vroucí vodě přibližně 5 minut – dokud všechny nevyplavou, plus minuta. Hotové knedlíčky vylovíme cedníkem nebo děrovanou naběračkou.

2
Hotovo

Jahody omyjeme, odstraníme lístečky a v kastrolu rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přisypeme cukr a chvilku zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přisypeme posekanou mátu a odstavíme z ohně.

3
Hotovo

Uvařené knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme jahodovým přelivem a ozdobíme zakysanou smetanou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená dýně Hokaidó s černou čočkou a rukolou
další
Bezlepkové bramborové placky se špenátem
předchozí
Pečená dýně Hokaidó s černou čočkou a rukolou
další
Bezlepkové bramborové placky se špenátem

Přidejte svůj komentář