Ingredience
Knedlíčky
- 2 ks tučný tvarohne z vaničky
- cca 100 g hrubá mouka
- 2 ks žloutek
- špetka sůlpoctivá :)
Přeliv
- 600 g jahody
- 50 g moučkový cukr
- hrst máta
Na ozdobu
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z tvarohu, mouky, žloutků a soli vypracujeme vláčné těsto. Přendáme jej do mikroténového sáčku a uložíme na hodinu odpočinout do lednice. Potom z těsta vytvoříme malé knedlíčky o průměru asi 3 cm a uvaříme ve vroucí vodě přibližně 5 minut – dokud všechny nevyplavou, plus minuta. Hotové knedlíčky vylovíme cedníkem nebo děrovanou naběračkou. |
2 Hotovo | Jahody omyjeme, odstraníme lístečky a v kastrolu rozdrtíme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přisypeme cukr a chvilku zahříváme, aby se cukr rozpustil. Přisypeme posekanou mátu a odstavíme z ohně. |
3 Hotovo | Uvařené knedlíčky rozdělíme na talíře, přelijeme jahodovým přelivem a ozdobíme zakysanou smetanou. |