Ingredience
Těsto
- 250 g ve stříbrném obale měkký tvarohne vanička - ten je moc řídký
- 200 g polohrubá mouka
- 20 g změklé máslo
- 1 vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- špetka sůl
A ještě
- cca 16 pevné nebo mražené jahody
- 1 tvrdý tvaroh
- máslo
- moučkový cukr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mouky, tvarohu, vejce, másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Hotové těsto zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi hodinku odpočinout. |
2 Hotovo | Na vále nebo kuchyňské lince z těsta uválíme váleček. Odkrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku, naplníme jahodou (čerstvé jahody je lepší obalit předem v mouce) a v dlaních uválíme pevný kulatý knedlíček. Opravdu hezky pevně, aby těsto na jahodě drželo. Pokud je těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů. |
3 Hotovo | Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 7 minut. |
4 Hotovo | Na talíři sypeme nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a prolijeme rozpuštěným máslem. Kdo má rád, navrch ozdobí zakysanou smetanou. |