Ingredience
- 500 g měkký tvarohne vaničkový!!
- 200 g polohrubá mouka
- 3 žloutek
- špetka sůl
Na ozdobení
- moučkový cukr
- máslo
- tvrdý tvaroh
- zakysaná smetana
A ještě
- nebo jiné ovoce jahody
Postup přípravy
Tím, že těsto neobsahuje bílek a jen malé množství mouky, je třeba trocha zručnosti. Množství ukoulených knedlíků je přímo úměrné síle těstového kabátku na jahodě 🙂 Já jich ukoulela 30. Z větších meruněk jich bude cca 20.
Recept mám od babi Hani 🙂
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdříve si očistíme a opláchneme jahody. Pak je necháme důkladně oschnout a před balením do těsta je ještě poválíme v polohrubé mouce. Následnou práci nám to dost ulehčí. |
2 Hotovo | Tvaroh smícháme s ostatními ingrediencemi a připravíme hladké těsto. Obalíme ve fresh fólii a necháme aspoň půl hodiny odpočinout v lednici. |
3 Hotovo | Odpočaté těsto vyválíme na váleček, ze kterého odkrajujeme kousky těsta dle velikosti jahod. Tvoříme kuličky, rozplácneme a jahody do těsta balíme. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 7 minut. Vylovíme děrovanou naběračkou. |
4 Hotovo | Na talířích ozdobíme strouhaným tvarohem, posypeme cukrem a přes něj nalijeme rozpuštěné máslo. Navrch ozdobíme lžící zakysané smetany. |
2 komentářů Schovat komentáře
Děkuji za recept na tvarohové knedlíky. Měla jsem obavy z tekutého těsta a mile mne překvapilo vláčné, téměř nelepivé těsto. Celá moje rodinka si pochutnala 💓.
To jsem moc rada, Stano, ze knedliky chutnaly. Testo mam od babi Hani, a ackoliv jsem cely zivot delala tvarohove knedliky podle receptu stareho pana cukrare, toto je bezkonkurencni 🙂