0 0
Tvarohové nočky s jahodovým přelivem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Nočky
500 g plnotučný tvaroh NE vaničkový
100 g strouhanka
40 g krupice
40 g hrubá mouka
40 g máslo
3 žloutek
sůl
Jahodový přeliv
700 g jahody
150 g zakysaná smetana
3 lžíce moučkový cukr
dle chuti citrónová šťáva
Na ozdobení
jahody
zakysaná smetana

Tvarohové nočky s jahodovým přelivem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Nočky

  • Jahodový přeliv

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy vyklepneme tvarohy (nepoužíváme vaničkový, těsto by bylo příliš řídké), pokrájené změklé máslo, žloutky a přidáme strouhanku, krupici, mouku a špetku soli. Zpracujeme těsto, ideálně v robotu. Těsto bude trošku lepit, nenechte se zastrašit, v lednici ztuhne a moc hezky se s ním následně pracuje. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme do mikroténu nebo fresh fólie a odložíme minimálně na půl hodiny do lednice.

2
Hotovo

Váleček rozkrájíme na plátky, desku a prkýnko posypeme hladkou moukou. Z plátků vyválíme válečky cca 2 cm tlusté. Nákrájíme je na špalíčky, ze kterých ukoulíme kuličky. Každou kuličku chytíme mezi dva prsty a vidličkou kolíbavým pohybem utvoříme vroubky. Ve velkém kastrolu přivedeme k varu jemně osolenou vodu a kuličky do kastrolu nasypeme. Vaříme do vyplavání nočků a okamžitě je vylovíme.

3
Hotovo

Jahody pokrájíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Ochutíme cukrem a citrónem (je-li potřeba) a zjemníme zakysanou smetanou. Na talíř nalijeme trochu omáčky, nasypeme část nočků a ozdobíme pokrájenými jahodami a lžící zakysanky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bryndzová pomazánka
předchozí
Bryndzová pomazánka

Přidejte svůj komentář