Ingredience
- 250 g ve staniolu měkký tvaroh
- 200 g polohrubá mouka
- 20 g máslo
- 1 vejce
- 0,5 lžičky prášek do pečiva
- špetka sůl
A ještě
- 15 slívy
- mák mletý
- moučkový cukr
- máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mouky, tvarohu, vejce, změklého másla, soli a prášku do pečiva připravíme vláčné těsto. Robot nám práci značně usnadní. Hotové těsto zabalíme do mikroténu a necháme v lednici asi hodinku odpočinout. |
2 Hotovo | Na desce kuchyňské linky z těsta uválíme váleček. Odkrajujeme kousky, které rozmáčkneme na placičku, naplníme slívou nebo jiným pevným ovocem a v dlaních uválíme knedlík. Hezky pevně, aby těsto na ovoci drželo. Pokud je těsto lepivé, podsypáváme moukou. Konzistence závisí na tom, jaký tvaroh si přineseme domů. |
3 Hotovo | Knedlíky vaříme v páře nebo ve vroucí vodě přibližně 10-12 minut. Délka vaření závisí na zvoleném ovoci. |
4 Hotovo | Na talířích sypeme mletým mákem, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem. |