Ingredience
- 500 ml mléko
- 500 g měkký tvaroh
- 50 g třtinový cukr
- 10 ks cukrářské piškoty
- 2 banán
- 1 vanilkový pudink
- kakao
Postup přípravy
Ideální je použít na dortík otevírací formu. Použila jsem otevírací formu na biskupský chlebíček.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z mléka odebereme jednu deci a smícháme s pudinkem a cukrem. Zbytek mléka zahřejeme. Do horkého přilijeme pudink a za stálého míchání metličkou uvaříme do zhoustnutí. A pak za častého míchání necháme aspoň částečně zchladnout. |
2 Hotovo | Následně vyšleháme tvaroh společně s pudinkem ve hladký krém (šlehala jsem v robotu). Banány oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. |
3 Hotovo | Dno formy vyložíme fresh fólií a uchytíme bočnicí. Na dno namažeme část krému. Jednu vedle druhé na něj rozložíme piškoty. Potřeme další částí krému a na něj naskládáme banány. Navrch navrstvíme zbytek krému. Formou poklepeme o stůl, aby si vše "sedlo". Do cedníčku dále lžíci kakaa a bohatě jím dortík poprášíme. |
4 Hotovo | Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc. |