0 0
Tvarohový chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g měkký tvaroh vaničkový
160 g polohrubá mouka
100 g máslo
90 g moučkový cukr
50 ml rum
30 g brusinky sušené, proslazené
30 g kandovaná pomerančová kůra
30 g pistácie natural
20 g vlašské ořechy
10 g vanilkový pudink
3 vejce
1 prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl

Tvarohový chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Pokud použijete tužší tvaroh
v balíčku, odebereme
1 lžíci mouky.

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brusinky a kandovanou kůru namočíme aspoň na hodinu do rumu. Změklé máslo s cukrem, vanilkou a žloutky vyšleháme do nadýchané světle žluté pěny. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Pistácie a ořechy nahrubo posekáme.

2
Hotovo

Do vyšlehané směsi postupně zašleháme tvaroh. Potom přidáme oříšky, zcezenou kandovanou kůru a brusinky a promícháme. Nakonec na střídačku postupně zlehka vmícháme bílky a sypkou směs. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem (příp. vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou) a těsto do ní vylijeme.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 40 minut. Je-li po této době chlebíček upečený zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem
další
Skořicové šneky s jablíčkem
předchozí
Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem
další
Skořicové šneky s jablíčkem

Přidejte svůj komentář