Ingredience
Těsto
- 150 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 50 g moučkový cukr
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilková bourbon pasta
- z 1 ks kůra z bio citrónu
Náplň
- 500 g měkký tvarohplnotučný
- 180 ml šlehačka 33%
- 140 g cukr krupice
- 40 g vanilkový pudink
- 2 vejce
- 1 lžíce vanilková bourbon pasta
- z 1 ks kůra z bio citrónu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo rozkrájíme na kousky a vložíme společně s ostatními ingrediencemi do robota (nebo použijeme ruce) a zpracujeme tužší těsto. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a uchytíme boční obručí. Strany vymažeme máslem. Těsto rozvrstvíme po dně a prsty rozmačkáme na placku. Troubu vyhřejeme na 180 st. C. |
2 Hotovo | Tvaroh s cukrem, vejcem, citrónovou kůrou, pudinkovým práškem a vanilkou důkladně promísíme, ideálně v robotu. Studenou šlehačku vyšleháme dotuha a pomocí stěrky zlehka promícháme s tvarohovou hmotou. Směs nalijeme na těstový základ a rovnoměrně rozetřeme. |
3 Hotovo | Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Po této době by měl být povrch moučníku zlatavý a při zatlačení prsty lehce pružit. Necháme vychladnout. |