0 0
Tvarohový koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto
150 g hladká mouka
100 g máslo
50 g moučkový cukr
1 vejce
1 lžíce vanilková bourbon pasta
z 1 ks kůra z bio citrónu
Náplň
500 g měkký tvaroh plnotučný
180 ml šlehačka 33%
140 g cukr krupice
40 g vanilkový pudink
2 vejce
1 lžíce vanilková bourbon pasta
z 1 ks kůra z bio citrónu

Tvarohový koláč

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Citróny důkladně omyjeme
a strouháme jen povrchovou žlutou kůru. Bílá část je hořká.

  • 60 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Inspirováno koláčem Romana Vaňka

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Máslo rozkrájíme na kousky a vložíme společně s ostatními ingrediencemi do robota (nebo použijeme ruce) a zpracujeme tužší těsto. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a uchytíme boční obručí. Strany vymažeme máslem. Těsto rozvrstvíme po dně a prsty rozmačkáme na placku. Troubu vyhřejeme na 180 st. C.

2
Hotovo

Tvaroh s cukrem, vejcem, citrónovou kůrou, pudinkovým práškem a vanilkou důkladně promísíme, ideálně v robotu. Studenou šlehačku vyšleháme dotuha a pomocí stěrky zlehka promícháme s tvarohovou hmotou. Směs nalijeme na těstový základ a rovnoměrně rozetřeme.

3
Hotovo

Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Po této době by měl být povrch moučníku zlatavý a při zatlačení prsty lehce pružit. Necháme vychladnout.

Michael

Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám připravujíc fajitas ?

předchozí
Zeleninový salát s krevetkami a sýrovými vaflemi
další
Salát z čočky Beluga
předchozí
Zeleninový salát s krevetkami a sýrovými vaflemi
další
Salát z čočky Beluga

Přidejte svůj komentář