Ingredience
Těsto
- 250 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 70 g moučkový cukr
- 50 g hořká čokoláda
- 1 ks vejce
- 0,5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Náplň
- 250 g měkký tvaroh
- 230 ml mléko
- 20 g třtinový cukr
- 2 hruška
- 1 vanilkový pudink
- sůl
- vanilka
A ještě
- 40 g mandle
- na formu máslo a hrubá mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Promícháme mouku, cukr, najemno nastrouhanou čokoládu, sůl a prášek do pečiva. Přidáme na kousíčky nakrájené máslo a rychle promícháme, aby se máslo zbytečně nezahřívalo dlaněmi. Pak do směsi vyklepneme vejce a rychle umícháme drolivé těsto. Nejlepší je vše udělat v robotu. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Tři čtvrtiny těsta do ní rozprostřeme a prsty upěchujeme na dno. |
2 Hotovo | V jiné míse vyšleháme tvaroh s cukrem, solí, vanilkou, mlékem a pudinkovým práškem. Směs vylijeme na těsto. Hrušky oloupeme, vykrojíme semínka a dřevnatou část od stopky. Nastrouháme na jemném struhadle a rozprostřeme na tvarohovou vrstvu. Navrch rozdrobíme zbytek těsta a posypeme nasekanými mandlemi. |
3 Hotovo |