0 1
Tvarohový koláč s jahodami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Korpus
170 g polohrubá mouka
120 g máslo
50 g moučkový cukr
0,5 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
500 g tučný tvaroh
200 ml mléko
150 g zakysaná smetana
60 g moučkový cukr
1 vanilkový pudink
jahody

Tvarohový koláč s jahodami

Bez vajec

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na prvních jahůdkách si pochutnávali již naši praprapra předkové v době kamenné.

  • 60 min
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Pekáček o rozměrech 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku nasypeme do misky, přidáme cukr, sůl, prášek do pečiva a pokrájené máslo. Rukama užmouláme žmolenku. Sice to chvilku vypadá naprosto beznadějně, ale za chvíli se směs začne oddělovat od sebe.

2
Hotovo

V jiné misce smícháme tvarohy se smetanou, mlékem, cukrem a pudinkem. Použijeme-li mixér, bude směs hladší.

3
Hotovo

Dno pekáčku vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a 3/4 žmolenkové směsi do něj vysypeme. Rukama rozprostřeme po celé ploše a upěchujeme. Na základní vrstvu nalijeme tvarohovou hmotu a pohybem pekáčku jí rozlijeme do krajů.

4
Hotovo

Jahody omyjeme, necháme okapat, překrájíme na půlky a rozložíme hustě po povrchu koláče. Zbytek žmolenky posypeme navrch.

5
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 35-40 minut. Necháme zcela vychladnout, nejlépe pár hodin v lednici a až potom krájíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami
další
Krevety v těstíčku
předchozí
Tvarohové knedlíky s jahodami
další
Krevety v těstíčku

2 komentářů Schovat komentáře

Dobrý den, vyzkoušeno. Na velký plech dvojitá dávka. Jen se po něm zaprášilo. Děkuji za recept.

Dobrý den, Martino, mám radost, že chutnal. Zrovna jsem se vrátila z trhu s jahodami, tak se na něj taky vrhnu :). Přeju hezký den, Miriam

Přidejte svůj komentář